تبیان، دستیار زندگی

مختصری از زندگینامه و شرح احوال؛

آیت الله شیخ روح الله شاه آبادی (رضی الله عنه)

نورانیت خاصی در وجود ایشان مشهود بود، به طوری که هر کسی را شیفته خود می کرد، به خصوص اهل علم و شاگردان که بیش از مردم عادی در ارتباط با این بزرگوار بودند و از محضرشان کسب فیض می کردند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آیت الله شیخ روح الله شاه آبادی

زندگی نامه:
آیت الله شیخ روح الله شاه آبادی فرزند آیت الله حاج شیخ محمد علی شاه آبادی در سال 1309 در قم متولد شد(1).
آیت‌الله شاه‌آبادی پدر، از آن رو که به مرحوم امام خمینی علاقه وافری داشتند؛ نام این فرزند عزیز خویش را روح الله نهادند.(2)  ایشان سال‌های بسیاری در حوزه‌های علمیه تهران، قم و نجف اشرف در محضر آیات عظام بروجردی، سیداحمد خوانساری، سیدمحمد تقی خوانساری، علامه طباطبایی، آیت الله خویی، حجت و اراکی شاگردی و حدود ۲۰ سال نیز نزد حضرت امام خمینی(ره) کسب علم کرده بودند. وی در جریان نهضت اسلامی همواره همراه امام خمینی(ره) بود و پیشینه مبارزات شان به قبل از سال ۴۲ منتهی می‌شد. آن مرحوم پس از اخراج از عراق توسط رژیم بعث و بازگشت به ایران، در قم مستقر شده و به تربیت طلاب در حوزه علمیه قم همت گمارد(3).

فضائل اخلاقی:
آیت الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در فضائل اخلاقی مرحوم آیت الله روح الله شاه می فرماید:
«آن عالم فقید حقیقتاً از اساتید برجسته حوزه بود که چه در عرصه علمی و چه اخلاق و تهذیب نفس، یکی از سرآمدان روزگار به شمار می رفت.
نورانیت خاصی در وجود ایشان مشهود بود، به طوری که هر کسی را شیفته خود می کرد، به خصوص اهل علم و شاگردان که بیش از مردم عادی در ارتباط با این بزرگوار بودند و از محضرشان کسب فیض می کردند.
یکی از برنامه های مرحوم آیت الله شاه آبادی این بود که معمولاً اکثر روزهای سال را روزه می گرفت و بر انجام این کار مقید بود، ضمن آن که بسیار اهل مراعات و احتیاط بودند، به طوری که حتی در کارهای شخصی نیز تا آن جا که بنده مطلع بودم، همیشه اهل احتیاط بود و گویا در امور شخصی نیز از سهم امام استفاده نمی کرد.
در عین حال و با وجود مقام بالای علمی و معنوی، با همه به خصوص طلاب و فضلای حوزه، بسیار صمیمانه و متواضعانه رفتار می کرد و در سیره و روش و سکنات ایشان به عینه می شد ملکات اخلاقی را مشاهده و درک کرد».(4)

رحلت الی الله:
سرانجام آیت الله روح الله شاه آبادی صبح دوشنبه 6 شهریور1396 شمسی، بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفتند.(5)
و پس از تشییع و اقامه نماز از سوی آیت‌الله خرازی، در مسجد شهید مطهری حرم مطهر حضرت معصومه به خاک سپرده شدند.(6)  رحمت و رضوان خداوند بر او باد.
در پی درگذشت آن عالم فرزانه، پیام های تسلیت متعددی از سوی شخصیت های دینی و سیاسی صادر شد(7)  که در راس آنها، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر می باشد :(8)

بسم الله الرحمن الرحیم
آیت‌الله آقای حاج آقا نصرالله شاه‌آبادی دامت برکاته
درگذشت عالم ربانی مرحوم آیت‌الله آقای حاج آقا روح‌الله شاه‌آبادی رحمة‌الله‌علیه را به جنابعالی و بیت رفیع شاه‌آبادی بالخصوص خانواده‌ مکرّم ایشان و نیز به ارادتمندان آن شخصیت منزّه و پارسا و پرهیزگار تسلیت عرض می‌کنم و علو درجات ایشان را مسألت می‌نمایم.

سیّد علی خامنه‌ای - ۸ شهریور ماه ۱۳۹۶
 
منابع:
1- خبرگزاری رسمی حوزه  http://hawzahnews.com/detail/News/424590
2- سایت رسمی آیت الله شیخ محمد علی شاه آبادی (رض):  http://shahabadi.ir/%D8%B1%D9%88%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-0
3- پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر: https://www.irinn.ir/fa/news/518151
4- خبرگزاری رسمی حوزه:  http://hawzahnews.com/detail/News/424491
5- پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر: https://www.irinn.ir/fa/news/518151
6- سایت رسمی روزنامه کیهان. 8 / 6 / 1396 :  http://kayhan.ir/fa/news/112856
7- خبرگزاری مجلس شورای اسلامی: http://www.icana.ir/Fa/News/346421 و خبرگزاری رسمی حوزه:  http://hawzahnews.com/detail/News/424566
8 - سایت رهبر معظم انقلاب:  http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=37537 

گروه حوزه علمیه تبیان علی محمد سرلک