تبیان، دستیار زندگی

معرفی

احکام نان و نانوایی (دانلود)

نویسنده در کتاب احکام نان و نانوایی به بررسی موضوع‌های تولید نان، احکام توزیع نان و احکام مصرف کنندگان پرداخته است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 
احکام نان و نانوایی+ دانلود
مؤسسه انتشارات نشر معروف کتاب احکام نان و نانوایی نوشته مجتبی خواجوند عابدینی را منتشر کرده است.
نویسنده این کتاب را در چهاربخش سامان داده است که کلیات، احکام تولید نان، احکام توزیع نان و احکام مصرف کنندگان عنوانهای مطالب آن است.
مؤلف در مقدمه کتاب چنین می آورد:
از پیامبر اکرم نقل شده است: نان را احترام کنید؛ چرا که آنچه بین عرش و زمین است، در تولید آن کار کرده است. به قول سعدی:
ابر و ماه و خورشید و فلک در کارند تا تو نانی به کف آوری و به غفلت نخوری
اکرام نان نه تنها در کیفیت تولید، بلکه در چگونگی و روش مصرف و نیز احترام کردن به آن در صورت افتادن به زمین مورد توجه بوده است. امیرالمومنین فرمود: هرکس تکه نانی را که در جاده ای افتاده است، بردارد و پاک کند و سپس آن را در شکاف دیواری قرار دهد خدای متعال برای وی حسنه ای می نویسد. نان قوت اصلی بدن انسان را تشکیل می دهد و ساختار بدن از نان تشکیل می شود.
نگارنده در فصل اول از بخش دوم به استفاده بعضی نانوانی‌ها از جوش شیرین برای تخمیر سریع خمیر و به اصطلاح ورآمدن خمیر و به تصویب نامه اداره بهداشت درباره استفاده نکردن از ماده شیمیائی در نان پرداخته و نوشته است:
عوارض ناشی از جوش شیرین بسیار زیاد است که به اختصار در ذیل بیان می شود: جوش شیرین فقط گاز دی اکسیدکربن تولید کرده و موجب ورآمدن خمیر می شود. حوش شیرین موجب می شود نان از ظاهر(رنگ، شکل و ساختار پوسته و بافت داخلی) و کیفیت(عطر و طعم) مطلوب برخوردار نباشد.
همچنین استفاده از آن به جای خمیرمایه، باعث بروز انواع بیماری در بدن انسان می شود: مثل کم خونی، نرمی و پوکی استخوان، تصلب شرایین، افسردگی، استرس، بیماری های روحی و روانی، ریزش مو، التهاب و ورم معده و مسمومیت کل بدن. علاوه برآنکه باعث بروز مواردی، از جمله اختلال در جذب آهن و بروز بیماری های قلب و عروق، اختلال در فعالیت های آنزیم های گوارشی و هضم و جذب، بیماری های روده می شود. جوش شیرین واکنش های مفیدی خمیر را مهار می کند. همچنین ویتامین های آنزیمی را غیرفعال و باعث فطیر شدن آن می شود.
همچنین وی در فصل سوم از بخش اول این کتاب درباره روزه گرفتن نانوایان در ماه مبارک رمضان از نظر فقهی و شرعی چنین اورده است:
نانوایان می توانند ساعت پخت روز را در ماه رمضان به شب تبدیل کنند و در روز نانوایی را تعطیل نمایند تا شاطر ها و همکارانشان به خاطر دیگران از ثواب روزه رمضان محروم نشده و کفاره روزه خواری به آنها واجب نشود.
سؤال: شاطر نانوایی به خاطر گرمای بیش از حد تنور روزه اش را می خورد و می گوید با این گرمای هوا و گرمای تنور نمی توانم روزه بگیرم و شاید در زمستان قضای روزه را بگیرد؛ آیا مجاز است این کار را بکند؟ و هر فردی که این قبیل شغل ها را دارد می تواند در این فصل روزه نگیرد؟
جواب: عذر مزبور مجوز افطار نیست.
نگارنده در بخش چهارم احکام مصرف کنندگان نان را برشمرده و در بایدهای استفاده از نان گفته است:
بعد از گذاشتن نان در سفره منتظر چیز دیگری نشدن؛ حضرت علی(علیه السلام) فرمودند: نان را اکرام کنید؛ چراکه خدای تبارک و تعالی برکات آسمان را بر نان نازل فرمود. از حضرت سؤال شد که اکرام نان چیست؟ حضرت فرمود: اینکه هر وقت نان حاضر شد؛ منتظر چیز دیگری نباشید؛ حکم فقهی: مکروه است بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگری باشید.
مؤلف در پایان و در فصل دوم از بخش چهارم نیز به نبایدهای استفاده از نان اشاره کرده و چنین بیان کرده است:
نخوردن نان داغ، نریختن ضایعات نان در زباله ها، نریختن نان در چاه آشپزخانه، نخریدن نان سوخته و یا خمیری، نخوردن نان سوخته، نگذاشتن چیزی روی نان، پایمال نکردن نان و پاره نکردن نان با چاقو.
مؤسسه انتشارات نشر معروف، کتاب احکام نان و نانوایی را با شمارگان۳۰۰۰ نسخه، در ۱۳۲ صفحه به قیمت ۳۰۰۰ تومان منتشر کرده است و علاقه‌مندان می‌توانند متن این کتاب را از فایل ضمیمه دریافت کنند.
منبع: خبرگزاری رسا