تبیان، دستیار زندگی
ته این‏جانب حسن روحانى در 21 آبان ماه 1327 در سرخه سمنان دیده به جهان گشودم. تحصیلات حوزوى سطح و خارج را در حوزه علمیّه قم گذراندم. درس خارج فقه و اصول فقه را در محضر اساتید بزرگ و مراجع عظام به ویژه آیةاللّه‏العظمى محقّق ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حجت الاسلام والمسلمین آقاى حاج شیخ حسن روحانی دامت برکاته

این‏جانب حسن روحانى در 21 آبان ماه 1327 در سرخه سمنان دیده به جهان گشودم. تحصیلات حوزوى سطح و خارج را در حوزه علمیّه قم گذراندم. درس خارج فقه و اصول فقه را در محضر اساتید بزرگ و مراجع عظام به ویژه آیةاللّه‏العظمى محقّق داماد، آیةاللّه العظمى شیخ مرتضى حائرى و آیةاللّه‏العظمى سیّد محمد رضا گلپایگانى(ره) تلمّذ نمودم. در دوره سطح عالى نیز از محضر اساتید بزرگى هم‏چون مرحوم آیةاللّه العظمى سلطانى طباطبائى، آیةاللّه العظمى فاضل لنكرانى و آیةاللّه العظمى شیخ محمد شاه آبادى استفاده نمودم. در كنار درس‏هاى حوزوى به تحصیلات علوم جدید نیز همّت گماشتم و موفّق به اخذ لیسانس حقوق از دانشگاه تهران شدم. آن‏گاه براى ادامه تحصیلات جدید به انگلستان رفتم و در آن‏جا موفّق به اخذ درجه دكتراى (P.h.D) حقوق از دانشگاه گلاسكو گردیدم.
در طول مدّت عمرم در حوزه وغیر آن، از مكتب فكرى عالمان فرزانه‏اى بهره مى‏گرفتم كه سیاست اسلامى را مبناى استقلال، آزادى و حكومتى اسلامى - مردمى در ایران مى‏دیدند، انسان‏هاى والایى چون امام خمینى، آیةاللّه شهید مطهّرى و آیةاللّه شهید دكتر بهشتى.
تولد و دوران تحصیل
فعّالیّت سیاسى پیش از انقلاب

مسئولیّت‏هاى بعد از انقلابتألیفات
الف) آثار فارسى

ب) آثار عربى

ج) آثار انگلیسى

از شروع مبارزات انقلاب اسلامى در سال 1341شمسى با پخش اعلامیّه مراجع عالى‏قدر، مبارزات خود را آغاز نمودم و سپس با سخن‏رانى‏هاى فراوان در سراسر كشور در جهت آگاهى بیش‏تر مردم كوشید. اوّلین بار در سال 1343شمسى دستگیر شدم و در طول مبارزه بارها دستگیر و ممنوع‏المنبر گردیدم. براى اوّلین بار لقب زیباى «امام» را براى رهبر كبیر انقلاب و بنیان‏گذار جمهورى اسلامى ایران امام‏راحل(ره) در آبان ماه 1356 به ملت ایران پیشنهاد نمودم كه مورد استقبال مردم قرار گرفت.
پس از پیروزى انقلاب اسلامى مسئولیّت‏هاى فراوانى را بر عهده گرفتم. در پنج دوره قانون‏گذارى به عنوان نماینده مجلس شوراى اسلامى و در دوره اوّل و دوم به عنوان رئیس كمیسیون دفاع و در دوره چهارم و پنجم به عنوان رئیس كمیسیون سیاست خارجى و نایب رئیس اوّل مجلس شوراى اسلامى انجام وظیفه نمودم و هم‏زمان از سال 1362 تا 1364شمسى، در سمت معاونت فرمان‏دهى جنگ و از سال 1364 تا سال 1367 شمسى در سمت ریاست ستاد قرارگاه مركزى خاتم‏الانبیاء(ص)، مسئولیّت‏هاى متعدّدى را در دوران دفاع مقدّس بر عهده داشتم.
پس از بازنگرى قانون‏اساسى جمهورى اسلامى ایران و تشكیل نهاد شوراى‏عالى امنیّت ملّى تاكنون، در سمت نمایندگى مقام معظّم رهبرى و دبیر این شورا انجام وظیفه مى‏نمایم. این‏جانب هم‏چنین از اعضاى مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس كمیسیون سیاسى، دفاعى امنیّتى این مجمع مى‏باشم.
در انتخابات میان‏دوره‏اى سومین دوره مجلس خبرگان رهبرى در 29 بهمن‏1378 از حوزه انتخابیه استان سمنان به نمایندگى مجلس خبرگان رهبرى انتخاب گردیدم.
در طول سال‏هاى 75 - 1372شمسى، ریاست مركز تحقیقات استراتژیك را كه صدها شخصیّت فرهیخته و روشن‏فكر از حوزه و دانشگاه بااین مركز همكارى مى‏كردند، به عهده داشتم.این‏جانب داراى تألیفاتى هستم كه به شرح زیر نام برده مى‏شوند:
الف) آثار فارسى1.انقلاب اسلامى ریشه‏ها و چالشها؛2.نقش امامت در مبارزات اجتماعى؛ 3.نقش هجرت و جهاد در نهضت‏هاى اسلامى؛
ب) آثار عربى4.تقریرات درس فقه مرحوم محقّق داماد(مبحث صلات)؛ 5.تقریرات درس اصول مرحوم حائرى (مبحث اصول علمیّه)؛
ج) آثار انگلیسى6.سیر قانونگذارى در ایران و پویایى قوانین اسلامى.