تبیان، دستیار زندگی
روحانی وارسته و بی آلایش شهید مکتب اسلام، حجةالاسلام صاحبعلی جعفری عالمی از خطه آذربایجان شهرستان خلخال بود که به سال 1305 شمسی در یک خانواده متدین و مذهبی چشم به جهان خاکی گشود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شهیدروحانی حجةالاسلام صاحبعلی جعفری

روحانی وارسته و بی‌آلایش شهید مکتب‌ اسلام، حجةالاسلام صاحبعلی جعفری عالمی از خطه آذربایجان شهرستان خلخال بود که به سال 1305 شمسی در یک خانواده متدین و مذهبی چشم به جهان خاکی گشود.
شهیدروحانی حجةالاسلام صاحبعلی جعفری

در مکتب خواندن و نوشتن آموخت. آنگاه قدم در جای پای بزرگان نهاد و برای کسب معارف دین اسلام به حوزه‌ علمیه رو آورد.

آرزو و هدف بزرگی در سر داشت. وضعیت اقتصادی خانواده و نیز سیاست‌های ظالمانه رژیم پهلوی علیه روحانیت خللی در عزم او به‌وجود نیاورد. با جدیت دروس حوزوی را خواند و برای تکمیل آن و بهره‌مندی از محضر علمای معظم حوزه علمیه قم به این شهر سفر کرد.

در کنار تحصیل، به امر مهم تبلیغ نیز اهمیت می‌داد و در فرصت‌های ممکن به این مقوله می‌پرداخت.

اخلاقیات شهید

او انسانی باتقوا و بافضیلت بود. از شوخی‌های بی‌مورد پرهیز می‌نمود. خودش خیلی متواضع و فروتن بود و به مستحبات اهمیت می‌داد. نماز شب را برای خویش امری مهم و لازم می‌دانست. با مردم زود مأنوس می‌شد و اگر در مجلس صحبت می‌کرد همه را مجذوب می‌نمود. در تبیین قیام حضرت امام حسین‌ علیه‌السلام تلاش و تحریف‌های به‌وجود آمده در تاریخ عاشورا را بیان و روشنگری می‌کرد.

حرکت در مسیر انقلاب اسلامی

با آغاز حرکت انقلابی علیه رژیم پهلوی، وی در مسیر ترویج نهضت اسلامی امام خمینی‌ قدس‌سره قرار گرفت و با سخنرانی و خطابه‌هایش مردم را نسبت به جنایات رژیم آگاه می‌نمود و از مردم برای قیام علیه طاغوت استمداد می‌طلبید. پس از پیروزی نهضت اسلامی، بیکار ننشست بلکه به روش‌های مختلف در تنومند شدن آن شجره نونهال گام برداشت که بزرگ‌ترین آن‌ها حضور در عرصه جنگ تحمیلی بود و در این مسیر عزیزترین دارایی‌اش را در راه خدا داد.

کارنامه رزمی

وقتی دشمن بعثی آتش جنگ را در مرزهای جنوبی و غربی کشور برافروخت، حجةالاسلام جعفری علاوه بر آن‌که اعزام به جبهه را بر خود فرض و لازم می‌دانست بلکه در اعزام جوانان منطقه به جبهه‌ها نقش‌ها آفرید. وی در طول دفاع مقدس 7 بار به مناطق جنگی جبهه‌ها اعزام شد و حدوداً چهارماه از هر سال را در جبهه حضور داشت.

در تابستان‌ها به روستای خویش بازمی‌گشت و با کارهای کشاورزی و باغداری به وضع معیشت خانواده کمک می‌کرد.

احوال او در جبهه‌ها

نوشته‌اند که رزمندگان لشکر عاشورا علاقه فراوانی به این روحانی بی‌ادعا داشتند. با این‌که پیرمرد ریش سفیدی بود ولی با روحیه بالا در عملیات‌ها شرکت می‌نمود. در کلاس‌های عقیدتی به امر مربیگری می‌پرداخت و رزمندگان با علاقه در کلاس‌های او حاضر می‌شدند. در زمان عملیات امکان نداشت او در پشت جبهه بماند، حتماً در عملیات شرکت می‌کرد. در عملیات بدر از ناحیه صورت مجروح شد. در عملیات خیبر، چندین روز در جزایر مجنون ماند و در تقویت روحی دیگر رزمندگان تأثیرگذار بود.

شهادت شیخ

در عملیات کربلای چهار شرکت داشت. پس از عملیات با علاقه در منطقه عملیاتی ماند و در کربلای پنج حاضر شد. پس از گذشت پنج شش روز از شروع عملیات، او در حالی که در خط مقدم جبهه مشغول وضو گرفتن بود، سر مبارکش مورد اصابت تیر دشمن قرار می‌گیرد و عارفانه به دیدار حضرت شاهد شهید می‌رود.

منبع: فرزانگان شاهد، ویژه شهدای روحانی آذربایجان