تبیان، دستیار زندگی
شهید حجت الاسلام و المسلمین سید مجتبی نواب صفوی ، عالمی بود که در فکر تمام جهان اسلام بود .او در روزگاری به فکر فلسطین بود و از آرمان قدس شریف دفاع می نمود که کمتر کسی در ایران دم از مبارزه با رژیم اسراییل غاصب می زد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نماز نواب صفوی در بیت المقدس

شهید نواب صفوی

شهید حجت الاسلام و المسلمین سید مجتبی نواب صفوی ، عالمی بود که در فکر تمام جهان اسلام بود .او در روزگاری به فکر فلسطین بود و از آرمان قدس شریف دفاع می نمود که کمتر کسی در ایران دم از مبارزه با رژیم اسراییل غاصب می زد.

شهید نواب صفوی در زمان خودش در بسیاری از کشورهای اسلامی چون مصر از محبوبیت والایی برخوردار بود و جوانان پر شور انقلابی مسلمان به وی عشق می ورزیدند.

داستان حضور  ایشان در بیت المقدس بسیار شنیدنی است و ما را با روح بلند آن روحانی مجاهد بیشتر آشنا می سازد.

مۆتمر اسلامی از طرف «جمعیت انقاذ فلسطین» و «مكتب الاسراء المعراج» در شب معراج پیامبر تشكیل شد.

زمانی که نواب به «بیت المقدس» رسید, این جمع كار خود را آغاز كرده بود.  هدف اصلی نواب از شركت در این جلسات تهییج و دعوت سران ممالك اسلامی برای تشكیل جبهه‌ای متحد و مستحكم و اجرای احكام اسلامی بود.

70 نفر از شخصیتهای بزرگ ممالكت اسلامی در این جلسه حضور داشتند, نواب پس از بازگشت به ایران در مورد چگونگی جلسه گفت:

«من فضای مۆتمر را به جای اینكه اسلامی ببینم, عربی دیدم,‌ می‌دیدم كه همه سخنرانی‌ها به این موضوع اشاره دارند كه حمله اسرائیل به سرزمین عربی فلسطین صورت گرفته است, اما وقتی كه نوبت به سخنرانی من فرا رسید, دو ركعت نماز خواندم و گفتم: «خدایا از تو یاری می‌خواهم.»

 سپس به پشت تریبون رفته و گفتم: «اگر افتخار به عربیت باشد من فرزند بهترین مرد عرب هستم. اگر پیغمبر را از عرب بگیرید, عرب هیچ ندارد. شخصیت عرب به پیامبر اسلام است. من فرزند او هستم.

همان پیامبر از جانب خدا فرمود: «انا خلقاناكم من ذكر و انثی و جعلناكم شعوبا و قبائل لتعارفوا. ان اكرمكم عند الله اتقیكم

    «حمله اسرائیل به سرزمین اسلامی فلسطین چه سرزمین عرب و چه غیر عرب, حمله به سرزمین اسلام است.»

نواب در این جلسه به زبان عربی سخنرانی شیوایی بیان نمود كه سران عرب گمان كردند او مردی عرب است.

او در جایگاه سخنرانی ایستاد و فریاد زد:

«وقت خوردن و خوابیدن به سر رسیده, باید برای بیرون راندن بیگانگان از سرزمینهای اسلامی و برای نجات روح و فكر جوانان مسلمان و نسلهای آینده مسلمین از فرهنگ بیگانه, فداكاری و جانبازی كرد, باید جنگید تا كیان و عظمت از دست رفته را مجدداً باز یافت.»

همه حضار حیرت زده به او نگاه كردند, جسارت نواب برایشان تعجب آور بود, «سوكارنو, سید قطب, استاد حسنی الهفیبی, دكتر سید رمضان, استاد محمد صواف و فرمانده نیرویاردنی كلوپ پاشا» نیز در این مجمع حضور داشتند.  سخنرانی نواب به پایان رسید.

و جوانان فلسطینی فریاد زدند: «زنده باد مرد قهرمان ایران.» و این گونه نواب صفوی مانندشعله ای سوزنده و  فروزان درجلسات شش روزه موتمر زبانه كشید و  سران ممالك اسلامی را به خطر بزرگ صهیونیست آگاه نمود.

در این دیدار نماینده «اخوان المسلمین» از نواب درخواست كرد, تا به مصر سفر كند اما نواب به دلیل نداشتن هزینه سفر نتوانست دعوت آنان را بپذیرد.

جلسه مۆتمر اسلامی به پایان رسیده بود. نواب به همراه سران ممالكت اسلامی برای بازدید از بخش اشغالی قدس به مرز بیت المقدس رفت.

 در كنار مرز, رهبر فداییان متوجه مسجد مخروبه‌ای در داخل بخش اشغالی بیت المقدس گشت. ناگهان شتابان به روی تخته سنگی ایستاد و گفت: «آن مسجد مخروبه را می‌بینید, می‌خواهیم برویم آنجا و نماز بخوانیم. هر كس آماده شهادت است با ما همراه شود.»

با نوای لبیك حاضران سید از روی تخته سنگ پایین آمد و گفت: «من جلو می‌روم و شما پشت سر من بیایید.» همه به راه افتادندو نواب با دست خود سیم خاردار را پایین كشید. سربازان اسراییلی در حالیكه دستهایشان روی ماشه مسلسل بود, با تعجب به آنها نگاه می‌كردند. سران ممالكت اسلامی به فرزند پاك رسول خدا (ص) اقتدا نمودند و نواب قامت به خدای قیامت بست.

نماز جماعت دولتمردان كشورهای اسلامی قیامی بود  علیه مزدوران رژیم صهیونیست و نواب به یاری خدا و قدمهای محكم, رهبری این قیام را بر عهده گرفت و اینگونه «ان تنصر الله ینصركم و یثبت اقدامكم» را به تصویر كشید.

نماز به پایان رسید. نواب با جلال و شكوه در میان سران ممالكت اسلامی به محل جلسات مۆتمر بازگشت. دكتر سوكارنو از كشور اندونزی به نواب گفت: «آن زمان تحت تأثیر احساسات بودیم و الان تحت تأثیر عقل.

 این پسر پیغمر, فكر نكرد اگر یك سرباز اسرائیلی ماشه اسلحه‌اش را می‌چكاند, همه ما كشته شده بودیم. چرا این كار را به این صورت انجام دادی؟» نواب با لبخند به او گفت: «اتفاقاً آرزویم این بود كه در اینجا شهید بشوم, چون ما نماینده ملتهای مسلمان منطقه هستیم.

ملتهای مسلمان نمی‌دانند كه در این قسمت از دنیا چه فاجعه‌ای اتفاق افتاده است. من دلم می‌خواست همه ما شهید می‌شدیم. شاید ملتهای اسلامی, تحریك می‌شدند و با شهادت ما علیه اسرائیل, قیام می‌كردند.»

   آن روز نماز نواب این درس را به دنیا داد كه اگر همه با هم متحد باشند,‌ هیچ حكومتی هر چند قدرتمند, نمی‌تواند كاری انجام دهد.


منابع:

پایگاه فرهنگی مذهبی جمعیت فداییان اسلام

تهیه و فرآوری : مهدی صدری، گروه حوزه علمیه تبیان