تبیان، دستیار زندگی
آنچه در صحنه عاشورا عباس را عباس کرده است، دو صفت است: اول در میدان جهاد نفس، جهاد اکبر کرده است. دوم در میدان جهاد به مقامی می رسد که آقا ابا عبد الله الحسین می فرماید: «بنفسی انت!»، جانم فدای تو!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آنچه عباس را عباس کرد

حجت الاسلام فروغی
آنچه در صحنه عاشورا عباس را عباس کرده است، دو صفت است: اول در میدان جهاد نفس، جهاد اکبر کرده است. دوم در میدان جهاد به مقامی می رسد که آقا ابا عبد الله الحسین می فرماید: «بنفسی انت!»، جانم فدای تو!

انسان موجودی است فراموشکار  اگرچه این فراموشی خود نعمتی است از جانب خداوند متعال که بسیاری از بدی ها و ناخوشی های زندگی را فراموش کند و بتواند به آینده زندگی اش امیدوار باشد اما بدون شک این نعمت نیز آفاتی دارد.

فراموش کردن نعمتهای الهی و احسانی که پیوسته از جانب خدای متعال برای انسان رقم می خورد یکی از آفات نسیان است. از این رو در ادعیه های ما به خوبی مشاهده می کنید که ائمه اطهار چگونه نعمتهای خدا را بازگو کرده و به خاطر آن خداوند را شکر می کنند.

نمونه بارز این آن دعای عرفه است. از این رو انسان محتاج است که پیوسته به او تذکر داده شود تا مبادا دچار غفلت و فراموشی شود.

در این نوشتار گزیده ای از سخنان استاد اخلاق حجه الاسلام و المسلمین فروغی را خدمت شما کاربران عزیز ارائه می کنیم:

امان از روزی که نفس، انسان را ببلعد آن موقع است که انسان خودش را در عالم محور قرار می دهد و در نقطه مقابل توحید قرار می گیرد و در اینجاست که انسان تورم خیالی پیدا می کند و همه چیز را فدای من اش می کند و برای رسیدن به منیت به هر وسیله ای تمسک پیدا می کند (هدف وسیله را توجیه می کند) در حالی که توحید یعنی همه چیز را فدای حضرت حق کردن است.

گاهی انسان حقیقت را به لحظه ای می فروشد چون زندگی اش عمق ندارد حیات انسانی باید عمق داشته باشد تا انسان بتواند بر روی آن موج توحیدی ایجاد کند اگر به این عمق توحیدی در حیاتمان نرسیم بی حاصلیم،باید تلاش کرد تا به حیات طیبه انسانی رسید تا جلوه های توحیدی  بر ما تجلی کند.

اگر انسان قبله جانش را توحید قرار دهد به حیات طیبه وارد میشود و در عالم عاقلانه زندگی میکند.

چنین انسانی لحظات عمرش ارزشمند و در عالم تاثیر گذار است.

آنچه در صحنه عاشورا عباس را عباس کرده است، دو صفت است: اول در میدان جهاد نفس، جهاد اکبر کرده است، در حدیث است:

«کان عبد بنی هاشم »، در بین بنی هاشم از عباس عابد تر وجود نداشت (در مرحله یقین)، دوم در میدان جهاد به مقامی می رسد که آقا ابا عبد الله الحسین می فرماید: «بنفسی انت!»، جانم فدای تو! الله اکبر! امام معصوم که تمام عالم به امام معصوم می گوید: جانم فدای تو! فداک ابی و امی ونفسی، امام هم می گوید: « فداک نفسی!»، «بنفسی انت!»، یعنی به کجا رسیده است؟! مجاهد است ومجاهده می کند !


منابع:

برگرفته از پایگاه فروغ توحید

تهیه و فرآوری: محمد حسین امین گروه حوزه علمیه تبیان