تبیان، دستیار زندگی
بیانات و کلماتی از دانشمندان و علمای بزرگی در ستایش علامه طبرسی به یادگار مانده است و برخی از زوایایی شخصیت علمی این اندیشمند بزرگ را برای ما روشن می‌سازد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
نگاه آسمانی
از نگاه دیگران

بیانات گهر بار

بیانات و کلماتی از دانشمندان و علمای بزرگی در ستایش علامه طبرسی به یادگار مانده است و برخی از زوایایی شخصیت علمی این اندیشمند بزرگ را برای ما روشن می‌سازد.

ابن شهر آشوب سروی:

استادم ابوعلی طبرسی، مجمع البیان فی معانی القرآن از او بوده و آن را نیکو نوشته است.

شیخ منتجب الدین:

شیخ امام امین الدین ابوعلی فضل بن حسن بن فضل طبرسی، دانشمندی مورد اعتماد، فاضل، پارسا و برجسته است. او دارای تصنیفاتی از جمله مجمع البیان در تفسیر قرآن در ده جلد و ..می‌باشد من او را دیده‌ام و بعضی از کتابها را نزد وی خوانده‌ام.

شیخ علی بن عبدالعالی کرکی:

روایت می‌کنم در تفسیر مثل کتاب مجمع البیان از آن شیخ، امام امین الدین، ثقة الاسلام، ابن علی، فضل طبرسی، او که از بزرگان اصحاب ماست.

نظام الدین قرشی:

او عالمی مورد اعتماد، بافضل، پارسا و از شخصیت‌های برجسته است.

علامه مجلسی:

شیخ امین الدین ابی علی فضل بن حسن بن فضل طبرسی، کسی که بر عظمت، بزرگی، فضل و اعتماد او اتفاق است.

شیخ حر عاملی:

فضل بن حسن بن فضل طبرسی، مورد اعتماد، بافضیلت، پارسا و از شخصیت‌های برجسته است.

شیخ یوسف بحرانی:

آن شیخ دانشمند بافضیلت مورد اطمینان و جلیل‌القدر اصحاب شیعه امامیه است.

میرزا محمد باقر خوانساری:

شیخ شهیدی باسعادت، نیکوکار، یگانه، امین الاسلام، طلب علی فضل بن حسن بن فضل طبرسی مشهدی، شخصیتی است بافضیلت، دانشمند، مفسر، فقیه،‌محدث باعظمت، مورداعتماد،‌ کامل بزرگوار

سید حسن صدر:

تفسیر مجمع البیان که اسمی هماهنگ، با مسمی و لفظی است جامع معنا) در ده جزء تفسیری است که در اسلام نظیرش نگاشته نشده است تمام فنون قرآن را، با کوتاهترین بیان به نیکوترین وجه عرضه کرده است. الحق مجمع البیان راهنمای آثار تفسیری است و بدون تردید یکی از بهتری و زیباترین تفاسیری است که تا عصر تألیف آن، نظیرش در جامعیت و گستردگی جمع آوری نشده بود. مجمع البیان تفسیری است مشحون با غرایب ادبی و نکاتی دینی و اشارات دقیق و نکته‌های بدیع ادبی، از این رو مورد اقبال و توجه عالمان دین قرار گرفته است.

علامه امینی:

او پرچمدار علم و آیت هدایت بود و از برجسته‌ترین زعمای دین و پیشوایان مذهب به شمار می‌آمد. تفسیر وی به نام مجمع البیان به تنهایی کافی است که دریای فضل و تبحر علمی وی را بنمایاند تفسیری که از آن نور حقیقت می‌بارد و پرتو دانش و بینش وحی الهی می‌تابد. کتابی که هیچ کس از آن بی‌نیاز نتواند بود. پس از آن تفسیر مختصرش به نام «جوامع الجامع» می‌آید.

آقا بزرگ تهرانی:

شیخ امام امین الدین، ابوعلی طبرسی، شخصیتی مورد اطمینان، بافضیلت، پارسا و برجسته بود و دارای تصانیفی چون مجمع البیان ..که مانند آن انجام نیافته است.

شهید قاضی طباطبایی:

از دانشمندان بزرگی که در مذهب امامیه برجسته شد و در مطالعات و تحقیقات عمیق علوم قرآنی با سرمدی و مهتری بی‌همتا در تفسیر قرآن مشهور گشت و بر همنوعان خود در این علم چیرگی و برتری یافت و پیشوای در این فن شریف گردید، ابوعلی فضل بن حسن طبرسی، نویسنده مجمع البیان فی تفسیر القرآن بود. کتابی که هیچ‌کس از علمای اسلام نظیر آن را ننوشته و مانند آن را انتشار نداده است. پس او امام مفسران و پیشوای مؤلفان در علوم قرآن است.


منابع:

1. کتاب طبرسی و مجمع البیان

2. کتاب پیشوای مفسران

تهیه و فرآوری: علی فریادرس گروه حوزه علمیه