تبیان، دستیار زندگی
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت:با توجه به اطلاعات دریافتی، اطلس مراکز دینی را در آینده منتشر و در اختیار مردم قرار خواهیم داد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اطلس مراکز دینی در اصفهان منتشر می‌شود
کوچک‌زاده

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت:با توجه به اطلاعات دریافتی، اطلس مراکز دینی را در آینده منتشر و در اختیار مردم قرار خواهیم داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین کوچک‌زاده در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه به پیشینیه فعالیت این مرکز اشاره کرد و گفت: مرکز رسیدگی امور مساجد استان اصفهان در سال 1375 با همت حضرت آیت‌الله مظاهری راه اندازی شد.

وی با اشاره به طرح جمع آوری اطلاعات مساجد و ائمه جمعه اظهار داشت:  برای رسیدن به وضع مطلوب نیازمند برنامه‌ریزی و شناخت وضعیت موجود بودیم، بنابراین طرح جمع آوری اطلاعات مساجد و ائمه جمعه در قالب شناسنامه را آغاز کردیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین کوچک زاده  افزود: در شناسنامه مساجد، وضعیت ساختمانی، موقعیت جغرافیایی، امکانات، اعضای هیأت امنا و فعالیت های فرهنگی مورد پرسش قرار گرفته است.

وی گفت:  تاکنون شناسنامه 2 هزار و 500 مسجد در شهر اصفهان و دیگر شهرستان ها تکمیل شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین کوچک زاده همچنین به تکمیل دو هزار شناسنامه برای ائمه جماعات این استان اشاره کرد و گفت: اطلاعات انفرادی، میزان تحصیلات و نحوه فعالیت های فرهنگی و انقلابی از مواردی است که در تکمیل شناسنامه برای ائمه جماعات مد نظر قرار گرفته است.

وی افزود: کارگزاران مساجد اعم از هیات امنأ، خادمین و مسئولان کانون فرهنگی می بایست زیر نظر امام جماعت فعالیت کنند.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین کوچک زاده به بروز برخی مشکلات و اختلافات میان کارگزاران اشاره کرد و گفت: جهت کاهش این مسایل واحد رسیدگی به اختلافات تشکیل شد و امام جماعت به عنوان رییس هیات امنا، اعضای این هیات را معرفی می کند و فرمانده پایگاه بسیج مسجد لزوماً‌ می بایست عضو هیات امنا باشد.

وی گفت: از هیات امنا خواسته شده برای امام جماعت دفتر کاری ایجاد کنند تا وی برای رفع مشکلات مردم استقرار و ارتباط روحانی با مردم بیشتر شود.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان به فعالیت واحد بازرسی و نظارت این مرکز اشاره کرد و یادآور شد:‌ بعضی از مشکلاتی که در مساجد ایجاد می‌شود پس از بررسی و اعلام نظر از سوی واحد بازرسی مورد پیگیری قرار می گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین کوچک زاده به کمک‌های شهرداری و شورای شهر برای ساخت مساجد اشاره کرد و گفت: دو میلیارد تومان برای ساخت سرویس بهداشتی مساجد از سوی این دو نهاد اختصاص یافته است.

وی کمک 80 میلیارد تومانی دولت را برای حمایت از مساجد کافی ندانسته و اظهار داشت: دولت از پلکان مساجد بالا رفته است، لذا از دولت انتظار می‌رود نسبت به توسعه مساجد توجه بیشتری داشته باشد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد همچنین گفت: ارائه سیمان رایگان برای ساخت مساجد از سوی کارخانه سیمان وابسته به مرکز خیریه همدانی‌ها که زیر نظر آیت‌الله مظاهری است تنها خدمت رایگان به مساجد به حساب می آید.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین کوچک زاده  با اشاره به رایگان بودن آب، برق و گاز پارک ها اظهار داشت: باید دولت برای وضعیت مساجد فکری بکند، زیرا مساجد به عنوان پایگاه مذهبی عموم مردم به حساب می آید.

وی افزود: همان طوری که برای حفظ و نگهداری فضای سبز پارک ها افرادی را با حقوق معین مستقر می نمایند باید برای خادمین مساجد نیز که نگهدارنده مساجد هستند حقوقی در نظر گرفته شود.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان گفت: رسیدگی به وضعیت خادمان در حال پیگیری است و امیدواریم طرحی در این خصوص به تصویب برسد و از جوانان در جهت این امر استفاده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین کوچک‌زاده با بیان اینکه در بیش از 300 مسجد استان اصفهان سه نوبت نمازجماعت برپا می شود اظهار داشت:‌ 50 مسجد به عنوان الگو معرفی شده است که علاوه بر برگزاری نماز جماعت در سه نوبت، فعالیت های فرهنگی برای جوانان در قالب کانون امور خواهران انجام می‌دهند.

وی به فعالیت واحد ارتباطات و روابط عمومی اشاره کرد و گفت:‌ برقراری تعاملات ائمه جماعات و هماهنگی لازم برای عیادت و ملاقات با آنان در زمان بیماری و یا بازگشت از سفرهای زیارتی و همچنین برپایی بازدیدهای علمی برای ائمه جماعت از جمله فعالیت های این واحد است.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین کوچک زاده به واحد آموزش ائمه جماعات اشاره کرد و گفت: جهت ارتقاء سطح علمی ائمه جماعات آموزشهای  ضمن خدمت برای آنان برگزار می شود.

وی افزود:‌طلابی که پس از ارائه مدارک و انجام مصاحبه وارد این عرصه می شوند در یک دوره مدیریت مسجد شرکت کرده و اطلاعات لازم را کسب می نمایند.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین کوچک زاده با بیان اینکه بعضی از طلاب در زمینه تبیین مسایل شرعی آموزش‌های لازم را ندیده‌اند گفت: جهت توانمندی طلاب، رساله‌های عملیه باید در حوزه تدریس شود.

وی برگزاری کلاس‌های تجوید و خط را از دیگر آموزشهای مورد نیاز  برای ائمه جماعات دانست.