تبیان، دستیار زندگی
پس از اتمام کار روزانه با عشق و علاقه وافر در مسجد صاحب الزمان (عج) تهران جمع می‌شوند و به شیوه‌های گذشتگان به تحصیل علوم اسلامی می‌پردازند بی‌آنکه هیچ انتظاری داشته باشند. در بین آنان سن و سال مطرح نیست هر چه هست معنویت همراه با ارادت به اهل بیت (ع) می‌ب
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حوزه علمیه‌ای که سن و سال نمی‌شناسد
حوزه علمیه‌ای که سن و سال نمی‌شناسد

پس از اتمام کار روزانه با عشق و علاقه وافر در مسجد صاحب الزمان (عج) تهران جمع می‌شوند و به شیوه‌های گذشتگان به تحصیل علوم اسلامی می‌پردازند بی‌آنکه هیچ انتظاری داشته باشند. در بین آنان سن و سال مطرح نیست هر چه هست معنویت همراه با ارادت به اهل بیت (ع) می‌باشد.

آری در همان نگاه نخست شیفته آنان شده و به ذهنم رسید تا گفت‌و‌گویی با مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله رشاد‌زنجانی که تنها دو اتاق در مجاور مسجد صاحب الزمان (عج) دارد، انجام دهم، لذا به سراغ فرید قره‌زاده که یکی از مسئولان این مدرسه است، رفته و از وی خواستم تا مختصری از شکل‌گیری و چگونگی فعالیت‌های خود را به مرکز خبر حوزه ارائه دهد.

آقای فرید قره‌زاده که معاونت یکی دیگر از مدارس علمیه تهران را نیز بر عهده دارد، درباره تاریخچه شکل‌گیری و فعالیت علاقه‌مندان به فراگیری علوم اسلامی اینگونه می‌گوید:

مسجد صاحب الزمان (عج) در سالیان گذشته با هدف ایجاد حوزه از سوی آیت‌الله محمدباقر رشاد‌زنجانی در خیابان عباسی شمالی تهران بنا گردیده، درست در منطقه‌ای که در آن زمان بهائیت فعالیت گسترده‌ای را داشته است، البته حکایت آمدن آیت‌الله رشاد از نجف به تهران نیز در این راستا عنوان شده است.

قره‌زاد به سخنان حجت‌الاسلام افخم‌رضایی امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) اشاره می‌کند و می‌گوید: آیت‌الله رشاد در آن زمان از استوانه‌های علمی در تهران بوده‌اند.

وی می‌افزاید:

یکی از قدیمی‌ترین مدارس علمیه همین مدرسه است که دروس ارائه شده در آن به شیوه‌های سنتی می‌باشد. اساتیدش نیز طلابی فاضل هستند و دروس را برای کسانی که فقط می‌خواهند علوم اهل‌‌بیت (ع) را یاد بگیرند تدریس می‌کنند و برنامه‌‌های آموزشی آن زیر نظر مرکز مدیریت حوزه نمی‌باشد.

وی با بیان اینکه نزدیک به 40 نفر، عصر هر روز، پس از اتمام کارهای روزانه خود یعنی اشتغال، تحصیل و ... به این مدرسه می‌آیند، اینگونه بیان می‌کند: این طلاب شهریه‌ای دریافت نمی‌کنند و پرونده‌ای نیز ندارند و هدف آنها آشنایی با علوم حوزوی است و هدف آنها از بدو ورودشان یادگیری صرف و نحو و اصول فقه می‌باشد.

قره‌زاده با بیان اینکه، سیستم آموزشی حوزه علمیه کنونی، نوعی الگوبرداری از سیستم نظام آموزش و پرورش است، از شیوه مکتبی تعریف و تمجید می‌کند و می‌گوید: سطح علمی طلاب این مدرسه بسیار بالاست.

وی می‌گوید:

همه طلبه‌ها برای دیگری استاد به حساب می‌آیند، زیرا قرار بر این است که هر کسی مطلبی یاد گرفت، برای دیگران ارائه دهد. البته ده نفر از طلاب فاضل کار تدریس دروس اصلی را بر عهده دارند.


منبع:حوزه نیوز         تنظیم برای تبیان:مجید نقدی گروه حوزه علمیه