تبیان، دستیار زندگی
اگر طلبه‎ای منصب امامت جمعه و ارشاد مردم یا قضاوت در امور مسلمین را خالی بییند و قدرت اداره هم در او باشد و فقط به بهانه درس و بحث مسئولیت نپذیرد و یا دلش را فقط به هوای اجتهاد و درس خوش كند، در پیشگاه خداوند بزرگ یقیناً مؤاخذه می‎شود و هرگز عذر او موجه ن
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

علما در کلام امام خمینی   (ره)

امام ره

اگر طلبه‎ای منصب امامت جمعه و ارشاد مردم یا قضاوت در امور مسلمین را خالی بییند و قدرت اداره هم در او باشد و فقط به بهانه درس و بحث مسئولیت نپذیرد و یا دلش را فقط به هوای اجتهاد و درس خوش كند، در پیشگاه خداوند بزرگ یقیناً مؤاخذه می‎شود و هرگز عذر او موجه نیست.

فلسفه وجودی تشكیل نهاد روحانیت، پیروی از حركت انبیاء و نجات انسانها از گرداب ضلالت و گمراهی بوده است، از این رو؛ روحانیّت تشیع در طی قرون متمادی، با مجاهدت و تلاش خستگی‎ناپذیر سعی در ترویج معارف دین و پاسداری از حریم آن نموده‎اند.

عالمان دین در عصر غیبت، پرچم هدایت به دست گرفته و سكان‎دار كشتی نجات و رستگاری شده‎اند. این طلایه‎داران عرصة علم و دانش، با ترویج حقایق اسلام ناب محمدی و ژرف‎نگری در فقه آل محمد _ صلّی الله علیه و آله _ و معارف دین از مرزهای ایدئولوژیكی و جغرافیایی دنیای اسلام پاسداری نموده و فریادرسی دلسوز برای مظلومان و مستضعفان در سراسر گیتی بوده‎اند.

در این گفتار كوتاه روحانیّت را در آیینة رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) احیاء كنندة اسلام ناب محمدی _ صلّی الله علیه و آله _ در عصر حاضر، باز می‎شناسیم.

علما در کلام امام خمینی   (ره) :

-          در هر نهضت و انقلاب الهی و مردمی علمای اسلام اولین كسانی بوده‎اند كه بر تارك جبین‎شان خون و شهادت نقش بسته است. كدام انقلاب مردمی ـ اسلامی را سراغ كنیم كه در آن حوزه و روحانیّت پیش كسوت شهادت نبوده‎اند و بر بالای دار نرفته‎اند و اجساد مطهرشان بر سنگفرش‎های حوادث خونین به شهادت نایستاده است؟(3/12/67).

-          به زعم بعضی افراد، روحانیّت زمانی قابل احترام و تكریم بود كه حماقت از سراپای وجودش ببارد والا عالم سیاس و روحانی كاردان و زیرك، كاسه‎ای زیر نیم كاسه داشت و این از مسائل رائج حوزه‎ها بود كه هر كس كج راه می‎رفت متدین‎تر بود.[1](3/12/67).

-          اشنایی به روش برخورد با حیله‎ها و تزویرهای فرهنگ حاكم بر جهان، داشتن بصیرت و دید اقتصادی، اطلاع از كیفیت برخورد با اقتصاد حاكم بر جهان، شناخت سیاست‎ها و حتی سیاسیون و فرمول‎های دیكته شده آنان و درك موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایه‎داری و كمونیزم كه در حقیقت استراتژی حكومت بر جهان را ترسیم می‎كنند، از ویژگی‎های یك مجتهد جامع است.[2](3/12/67).

-          اگر طلبه‎ای منصب امامت جمعه و ارشاد مردم یا قضاوت در امور مسلمین را خالی بییند و قدرت اداره هم در او باشد و فقط به بهانه درس و بحث مسئولیت نپذیرد و یا دلش را فقط به هوای اجتهاد و درس خوش كند، در پیشگاه خداوند بزرگ یقیناً مؤاخذه می‎شود و هرگز عذر او موجه نیست.[3](3/12/67).

-          روحانیون مبارز و متعهد به اسلام در طول تاریخ و در سخت‎ترین شرایط همواره با دلی پر از امید و قلبی سرشار از عشق و محبت به تعلیم و تربیت و هدایت نسلها همت گماشته‎اند. [4] (29/4/67).

ـ من به همه روحانیین سراسر كشور اعلام خطر می‎كنم، من به همه ملت اعلام خطر می‎كنم، به روحانیون اعلام خطر می‎كنم كه اگر چنانچه خدای نخواسته در بین شما كسی است كه برخلاف موازین اسلام عمل می‎كند او را نهی كنید و اگر نپذیرفت از جرگه روحانیّت اخراج كنید اگر نكنید این كار را، خدای نخواسته صورت روحانیّت كه عزّ اسلام است این را مشوّه می‎كنند و با مشوّه كردن صورت روحانیّت اسلام به انزوا خواهد كشید.[5] (14/12/59).

ـ بزرگترین فرق روحانیّت و علمای متعهد اسلام با روحانی نماها در همین است كه علمای مبارز اسلام همیشه هدف تیرهای زهرآگین جهانخواران بوده‎اند و اولین تیرهای حادثه، قلب آنان را نشانه رفته است. ولی روحانی نماها در كنف حمایت زرپرستان دنیا طلب، مروج باطل یا ثناگوی ظلمه و مؤید آنان بوده‎اند.[6] (14/6/67).

ـ روحانیّت اصیل در تنهایی و اسارت خون می‎گریست كه چگونه امریكا و نوكرش پهلوی می‎خواهند ریشه دیانت و اسلام را بركنند و عده‎ای روحانی مقدس نمای ناآگاه یا بازی خورده كه چهره‎شان بعد از پیروزی روشن گشت مسیر این خیانت بزرگ را هموار می‎نمودند.

آنقدر كه اسلام از این مقدسین روحانی نما ضربه خورده است از هیچ قشر دیگر نخورده است... طلاب جوان باید بدانند كه پرونده تفكر این گروه همچنان باز است و شیوه مقدس مآبی و دین فروشی عوض شده است.[7] (3/12/67).

ـ به زعم بعضی افراد، روحانیّت زمانی قابل احترام و تكریم بود كه حماقت از سراپای وجودش ببارد والا عالم سیاس و روحانی كاردان و زیرك، كاسه‎ای زیر نیم كاسه داشت و این از مسائل رائج حوزه‎ها بود كه هر كس كج راه می‎رفت متدین‎تر بود.[8] (3/12/67).

ـ اشنایی به روش برخورد با حیله‎ها و تزویرهای فرهنگ حاكم بر جهان، داشتن بصیرت و دید اقتصادی، اطلاع از كیفیت برخورد با اقتصاد حاكم بر جهان، شناخت سیاست‎ها و حتی سیاسیون و فرمول‎های دیكته شده آنان و درك موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایه‎داری و كمونیزم كه در حقیقت استراتژی حكومت بر جهان را ترسیم می‎كنند، از ویژگی‎های یك مجتهد جامع است.[9] (3/12/67).


پی نوشت ها :

[1]. صحیفه نور، ج 21، ص 91.

[2]. همان، ص 98.

[3]. همان، ص 100.

[4] . صحیفه نور، ج 10، ص 242، تبیان دفتر دهم، ص 132.

[5] . صحیفه نور، ج 14، ص 123 ، تبیان دفتر دهم، ص 380.

[6] . صحیفه نور، ج 21، ص 7.

[7] . صحیفه نور، ج 21، ص 92. تبیان دفتر دهم، ص 447.

[8] . صحیفه نور، ج 21، ص 91.

[9] . همان، ص 98.

منبع :

پایگاه راسخون

پایگاه اندیشه قم

پایگاه حوزه میبد

سایت اسلام شیعه

تهیه و فرآوری : جواد دلاوری ، گروه حوزه علمیه تبیان