تبیان، دستیار زندگی
علامه امینی از جمله علمای بود که هم در عرصه علم و هر در عرصه معرفت بسیار تلاش کرد بطوری که عنایات خاص اهل بیت علیهما سلام شامل حال او گشت در این مقاله نکاتی از بابت معرفت علامه امینی خدمت شما بیان خواهد گشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مرحمت به علامه امینی

علامه امینی

علامه امینی از جمله علمای بود که هم در عرصه علم و هر در عرصه معرفت بسیار تلاش کرد بطوری که عنایات خاص اهل بیت علیهما سلام شامل حال او گشت در این مقاله نکاتی از بابت معرفت علامه امینی خدمت شما بیان خواهد گشت.

مرحمت به علامه امینی

آقای عبداللّه چایچی از قول مرحوم حجه الاسلام دكتر محمّد هادی امینی فرزند علاّمه امینی رحمه الله نقل می كند: وقتی پدرم را دفن كردیم مرحوم علاّمه بحرالعلوم آمد و به من تسلیت گفت و معانقه نمود.

سپس فرمود: من در این فكر بودم ببینم مولا امیرالمؤمنین علیه السلام چه مرحمتی در مقابل زحمات و خدمات مرحوم امینی می نمایند.

در عالم خواب دیدم : حوضی است آقا امیرالمؤمنان علیه السلام بر لب آن ایستاده اند. افراد می آیند و مولا از آن حوض آب به آنها می دهند. گفتند: این حوض كوثر است .

در این حال آقای امینی به نزدیك حوض رسید تا ظرف را گذاشتند، آستین ها را بالا زده و دستان مباركشان را پر از آب كردند و به علامه آب خورانیدند و خطاب به او فرمودند: بَیّضَ اللّه وَجهك كما بَیَّضت وجهی (پروردگار رو سفید كند تو را كما این كه مرا رو سفید كرد).

مولا در این عبارت دو حقیقت را بیان كردند. علامه نسبت به حضرات معصومین علیهم السلام بسیار ادب داشت . وقتی وارد حرم مطّهر حضرت امیر علیه السلام می شد از پایین به بالای سر نمی رفت .

روبروی حضرت می ایستاد و گریه شدیدی می نمود. خود ایشان به من فرمودند: از آن وقتی كه در نجف هستم از سمت بالای سر حرم نرفته ام . از پایین وارد شده و از همان سمت خارج می شدند. اِنّما یَخشی اللّهَ مِن عِبادِهِ العُلَماءُ

همانا تنها مردمان عالِم خداترسند. 1

عنایت حضرت ابوالفضل علیه سلام

در حرم آقا اباالفضل العباس علیه السلام

جناب مستطاب مداح اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام آقاى سید حمید میر عباسى ، که یکى از افراد دلسوز و پر کار و در قسمت امور فرهنگى مسجد مقدس جمکران است ، در روز سه شنبه 19 ذیقعده سال 1421 قمرى مطابق 25/11/79 شمسى کرامتى را که خود سى سال قبل در کربلا مشاهده کرده است براى نگارنده نقل کردند:

بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین

حدود سى سال قبل به قصد زیارت حرمین شریفین حضرت اباعبدالله الحسین و حضرت قمر بنى هاشم اباالفضل العباس علیهم السلام از نجف اشرف به کربلاى معلى مشرف شدم ، ایام زیارتى بود، چند روز در کربلا ماندگار شدم و خبر دار شدم که خداوند منان برادرى به ما عطا فرموده و چون قصد کردم به نجف اشرف باز گردم درحرم آقا اباالفضل العباس ‍ علیه السلام بودم و همان طور که چشم به ضریح دوخته بودم ، گفتم : یا باب الحوائج ، لطفى نموده ، مبلغى را براى برگشت نیاز دارم تا به نجف اشرف برگردم .

هنوز حرفم تمام نشده بود که شخصى ازمن خواست که یک مجلس روضه حضرت قمر بنى هاشم علیه السلام برایش بخوانم ، چون روضه را خواندم ، مبلغى به من داد. وقتى شمردم دیدم همان مبلغى بود که از آقا قمر بنى هاشم خواسته بودم .

ارادت به حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام

مرحوم علامه تهرانی در کتاب معاد شناسی خود می نویسد: از شخص موثقی شنیدم که می گفت: روزی یکی از معمّمین برای عیادت مرحوم علامه امینی در منزل موقت ایشان که در منطقه پیچ شمیران تهران بود رفته بود.

علامه امینی ( ره) سخت مریض و به پشت خوابیده بودند. آن شخص ضمن احوالپرسی و صحبت از آقا سؤال کرده بود: اگر انسان به حضرت عباس علیه السلام علاقه و محبت نداشته باشد به ایمان او صدمه می خورد؟

علامه متغیر شده و با آن حال نقاهت نشستند و گفتند: به حضرت ابوالفضل علیه السلام که سهل است. اگر به بند کفش من که نوکری از نوکران حضرت ابوالفضلم علاقه و محبت نداشته باشد از این جهت که نوکرم ، والله به رو در آتش خواهد افتاد!


منبع :

سایت ابوتراب

پایگاه اندیشه قم

تهیه و فرآوری : جواد دلاوری ، گروه حوزه علمیه تبیان