تبیان، دستیار زندگی
ذیرش رشته‌های تخصصی حوزه‌های علمیه در سال تحصیلی 90 ـ 91 برای نخستین به صورت متمرکز و از طریق سایت معاونت آموزش حوزه آغاز ش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پذیرش متمرکز رشته‌های تخصصی حوزه‌های علمیه آغاز شد

پذیرش رشته‌های تخصصی حوزه‌های علمیه در سال تحصیلی 90 ـ 91 برای نخستین به صورت متمرکز و از طریق سایت معاونت آموزش حوزه آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ برای نخستین بار پذیرش مراکز تخصصی به صورت متمرکز در سال تحصیلی 90 ـ 91 از امروز آغاز شد و حدود دو ماه نام نویسی رشته‌های تخصصی تا 31 فروردین 90 انجام می‌گیرد.

براساس این گزارش، می‌توانند پذیرش در رشته‌های تخصصی در سطح2 و سطح3 صورت می‌گیرد و طلاب می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی معاونت آموزش حوزه به نشانی http://www.howzeh-qom.com نسبت به ثبت نام در این مراکز اقدام کنند.

در حال حاضر 20 مرکز تخصصی در حوزه‌های علمیه فعال است که 15 مرکز آن در قم و سایر مراکز تخصصی در تهران، آمل، شیراز و اصفهان فعالیت می‌کنند.

افرادی می‌توانند متقاضی تحصیل در رشته‌های تخصصی باشند که دارای شرایط عمومی و اختصاصی اعلام شده این مراکز باشند.

داشتن حداکثر سن 30 سال برای سطح 2 و 34 سال برای مقطع سطح 3، شرکت در آزمون ورودی و مصاحبه علمی و کسب امتیاز لازم، داتن گواهی علمی سطح یک برای شرکت در مقطع سطح 2 و گواهی علمی سطح دو برای شرکت در مقطع سطح 3، تعهد به رعایت تمام مقرارات آموزشی، پژوهشی و انضباطی و نداشتن منع قانونی از تحصیل و احراز صلاحیت اخلاقی از جمله شرایط عمومی در مراکز تخصصی به شمار می‌آید.

شرایط اختصاصی در هر رشته از سوی مراکز مربوط در دفترچه راهنما به صورت تفصیلی اعلام شده که طلاب می‌توانند با تهیه این دفترچه از این شرایط اطلاع یابند.

دوره‌های تخصصی، دوره ای آموزشی و پژوهشی، در یکی از رشته های مصوب علوم اسلامی است که طلبه پس از گذراندن مقطع سطح 2 و3جهت تقویت پایه علمی و تخصصی خود وارد این دوره‌ها می شود.

تمامی پذیرفته شدگان نهایی مراکز تخصصی موظفند در زمان اعلام شده از سوی مرکز مربوط جهت ثبت نام و انتخاب واحد به آموزش مرکز مراجعه کنند.

همه دانش پژوهان موظفند در هر نیمسال، در مدت زمانی که توسط آموزش اعلام می شود جهت ثبت نام و انتخاب واحد و ادامه تحصیل به مراکز تخصصی مربوطه مراجعه کنند و عدم مراجعه بدون عذر موجه موجب محرومیت از همان ترم می‌شود و عدم مراجعه در دو نیمسال موجب محرومیت از تحصیل خواهد شد.

آموزش در دوره تخصصی، مبتنی بر نظام واحدی است و ارزش هر درس با تعداد واحدهای آن درس سنجیده می شود و قبولی یا عدم قبولی دانش پژوه در یک درس به همان درس محدود است و هر واحد درسی، مقدار یا میزان درسی است که مفاد و محتوای آن بصورت نظری 16 ساعت و بصورت عملی یا مطالعاتی 32 ساعت در طول یک نیمسال تحصیلی محاسبه می شود.

آزمون پذیرش تحصیلی 90 ـ 91 تمامی رشته‌های تخصصی در قم و شهرستان‌ها( به استثنا رشته تبلیغ) به صورت متمرکز و در سراسر کشور، روز جمعه 30 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

هر سال تحصیلی مرکب از دو نیمسال تحصیلی است و هر نیمسال تحصیلی شامل 16 هفته آموزشی و دو هفته برای امتحانات است.

مراکز تخصصی می توانند در هر سال تحصیلی یک دوره تابستانی برگزار کنند که مدت آن 6 هفته آموزشی و تعداد واحد های ارائه شده حداکثر 7 واحد درسی خواهد بود.

طلابی که در رشته‌های تخصصی تحصیل می‌کنند، موظفند دروس فقه و اصول خود را نیز فرابگیرند؛ ولی از فراگیری دروس جنبی معاف هستند.

هزینه ثبت نام، سه هزار تومان است که طلاب می‌توانند از طریق همان سایت معاونت آموزش به صورت الکترونیکی این مبلغ را بپردازند و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

نتایج آزمون مراکز تخصصی از سوی معاونت آموزش حوزه به صورت اینترنتی به نشانی http://www.howzeh-qom.com بعد از دو هفته پس از برگزاری آزمون اعلام خواهد شد.

آزمون پذیرش تحصیلی 90 ـ 91 تمامی رشته‌های تخصصی در قم و شهرستان‌ها( به استثنا رشته تبلیغ) به صورت متمرکز و در سراسر کشور، روز جمعه 30 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

آزمون در دو فرصت زمانی مختص به سؤالات عمومی و اختصاصی برگزار می‌شود. هر دواطلب تنها مجاز به شرکت در یک سطح آموزشی(سطح2و3) است و هر دواطلب حق انتخاب حداکثر دو رسته با تعیین اولویت اول و دوم را خواهد داشت