تبیان، دستیار زندگی
امام عاشق آنهاست .عاشقی كه تا صدای یا حسین بلند می‎شود بی‎اختیار اشك می ریزد. ایشان كه در شهادت فرزندشان حاج آقا مصطفی (ره) یك قطره اشك نریختند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

طلبگي يعني عشق

7d(¯j j9fj 94b

شايد عجيب باشد ولي واقعيت اين است که اگر در احوال بزرگان دين و عرفا تحقيق کنيد و زندگي آنها را مطالعه کنيد، به راحتي متوجه خواهيد شد که يکي از ارکان و مهماتي که باعث پيشرفت و صعود و کسب مقامات معنوي آنها شد، اهتمام  ويژه به عزاداري و سوگواري حضرت اباعبدالله عليه السلام بوده است.

اين مقاله را بخوانيد...

امام خميني

عشق و علاقه و توسّل ایشان به اهل بیت - علیهم السلام- زبانزد همه كسانی است كه با ایشان ارتباط داشته‎اند. از جمله برنامه‎های ایشان در مدّت 15 سالی كه در نجف بوده‎اند، رفتن به زیارت امیرمؤمنان - علیهم السلام- سه ساعت از غروب گذشته در هر شب و خواندن زیارت جامعه و توسّل به ایشان بوده است. ایشان در تمام زیارات مخصوص امام حسین - علیهم السلام- در این مدّت از نجف به كربلا می رفتند و در تهران هم كه بودند این زیارات از راه دور انجام می‎شد.[1]

امام عاشق آنهاست .عاشقی كه تا صدای یا حسین بلند می‎شود بی‎اختیار اشك می ریزد. ایشان كه در شهادت فرزندشان حاج آقا مصطفی (ره) یك قطره اشك نریختند.

یكی از نزدیكان امام (ره)‌می گوید: «علاقه امام به اهل بیت- علیهم السلام- در حدّ و‎صف ناشدنی است.امام عاشق آنهاست .عاشقی كه تا صدای یا حسین بلند می‎شود بی‎اختیار اشك می ریزد. ایشان كه در شهادت فرزندشان حاج آقا مصطفی (ره) یك قطره اشك نریختند»[2].

آیه الله حائری قبل از سفر به ایران، در كربلا زندگی می‎كردند. خواب می‎بینند كه به ایشان گفته می‎شود بیشتر از ده روز زنده نخواهند بود. ایشان خواب را فراموش می كنند. روز دهم كه روز تعطیلی بوده با دوستان به باغات كربلا می روند ناگهان ایشان تب كرده و درد شدیدی بدن او را فرا می گیرد. بالاخره او را به منزل می‎آورند و در بستر می‎افتد.

آنگاه خواب خود را به یاد می‎آورد ولی دیگر در حالت احتضار قرار گرفته‎اند. مشاهده می‎كند سقف شكافته شد و مأمورین ملك الموت برای قبض روح پائین آمدند.

ایشان در آن حال توسل به آقا امام حسین - علیه السلام- پیدا كرده و می‎گویند: آقا جان، من نوحه‎خوان شمایم، مردن حق است ولی دست من خالی است و ذخیره آخرت تهیه نكرده‎ام. اگر ممكن است تمدید بفرمائید. ناگهان مشاهده می كند شخصی از سقف پائین آمد و گفت: آقا تمدید فرمودند و با آن دو نفر بر‎گشتند. ایشان بعد از رفتن آنها حالشان بهتر شده و از مرگ حتمی نجات می یایند به طوری كه دیگران فكر می‎كردند مرده است. بعد از این ماجرا به ایران سفر نمودند ابتدا حوزه علمیه اراك و سپس قم را تشكیل داده و به آن رونق بخشیدند كه موجب خیر و بركت زیادی برای تشیع شد.[3]
می فرمایند: به پزشكان بگوئید: فعلا دست نگه دارند و معاینه مجدّد بشود. وقتی علّت را جویا می شوند می فرماید:« آقا امام عصر(عج) فرمودند كه من شفا پیدا كرده ام» و آزمایشات مجدّد نشان می‎دهد اثری از سرطان در وجود ایشان نیست

آیه الله العظمی گلپایگانی (ره):

ایشان موقعی به بیماری سختی مبتلا می‎شوند كه تشخیص پزشكان در ایران سرطان اثنی عشر و یا لوزالمعده است و ایشان را برای عمل جراحی به انگلستان می‎برند . در همان شب اوّل كه ایشان در بیمارستان بستری می‎گردند، چنانچه روش ایشان در مشكلات سخت توسّل به معصومین- علیهم السلام- بوده، متوسّل به محضر ولی عصر(عج)‌ می‎شوند صبح وقتی پزشك ایرانی همراه ایشان به سراغ معظم له می‎آید، می فرمایند: به پزشكان بگوئید: فعلا دست نگه دارند و معاینه مجدّد بشود. وقتی علّت را جویا می شوند می فرماید:« آقا امام عصر(عج) فرمودند كه من شفا پیدا كرده ام» و آزمایشات مجدّد نشان می‎دهد اثری از سرطان در وجود ایشان نیست.[4]

آیه الله میرزا شیخ محمّد جواد انصاری همدانی(ره):

ایشان توصیه زیاد به توسّل به ساحت مقدّس معصومین- علیهم السلام- در زیر آسمان داشتند و خود از این راه به مقاصد بزرگی رسیده بودند. ایشان در نامه‎ها و دستورالعملهائی كه به دوستان و طالبان معرفت داشتند، توسّل به ساحت مقدّس اباعبدالله الحسین- علیه السلام- را برای رسیدن به مقامات روحانی توصیه می‎نمودند.

و اولیاء‌ خدا این گونه خاضعانه، به محضر معصومین- علیهم السلام- متوسّل می‎شدند و بركات و توفیقات بسیاری را از این طریق كسب می‎نمودند. عشق و ارادت آنها به این انوار پاك موجب عنایت آن بزرگواران به ایشان بوده و آنها را در طی مدارج معنوی و علمی رهمنون شده است.


منابع:

1. سیمای فرزانگان ـ ص 180 ، رضا مختاری ، دفتر تبلیغات اسلامی ، 1374 ، چاپ هشتم.

2. همان ، ص181.

3. تجلّی عشق و عرفان ، ص 91 ، سید محمد حسین صمدی ، انتشارات نجباء، اول، 1381.

4. تجلی عشق و عرفان، ص 98

تهيه و فرآوري - محمد حسين امين - گروه حوزه علميه تبيان